Deník neúspěšného hudebníka (14.): Posun v kariéře?

Vydáno 25.10.2019 | autor: Neúspěšný hudebník

Jsem Fanda a muzika pro mě znamená nejvíc. Jednou se jí budu i živit a konečně zavřu pusu všem, kdo o mně pochybovali. Jednou se to povede…

Deník neúspěšného hudebníka (14.): Posun v kariéře? Deník neúspěšného hudebníka (14.): Posun v kariéře?

Myslel jsem si, že kariéra bedňáka bude něco pro mě, ale evidentně tomu tak není… Asi pro mě není žádná normální práce, musím zkrátka dělat hudbu. Ale měl bych máknout, protože máma zase začala vyšilovat, abych si našel nějakou práci… Zajímavý, když jsem jí minulej tejden říkal o tom, že budu bedňákem, smála se mi. Tak já nevím. Ale to už je jedno, protože to nakonec stejně nevyšlo.

Deník neúspěšného hudebníka (13.): Jak se (ne)stát bedňákem

Cinkl jsem Punkýšovi, jestli by nezašel na pivko, poněvadž jsem ho dlouho neviděl. Punkýš nadšeně souhlasil, samozřejmě za podmínky, že ho pozvu. Punkýš od babi, se kterou žije, nedostává vůbec žádný kapesný. Nebo to aspoň tvrdí. Podle mě ho teda dostává, jen nechce, aby se to o něm vědělo, protože dostávat peníze od babičky není dost punkový.

Deník neúspěšného hudebníka (12.): Hudbou se dá živit snadno

Já naštěstí kapesný od mámy normálně dostal, takže jsem ho mohl pozvat. Potřeboval jsem s někým pokecat, protože mi přišlo, že to jde zase všechno do kopru. Sešli jsme se s Punkýšem v hospodě U Báby, kde mají levný pivko. Po jednom Punkýšově průseru jsme tam dlouho nemohli, ale to je jiná historka. Hostinská, která tam byla teď, si nás naštěstí nepamatovala.

Deník neúspěšného hudebníka (11.): Nová naděje

Sedli jsme si s Punkýšem ke stolu, dali si pivo a začali povídat. Punkýš mi vyprávěl o nějakým šíleným koncertě, kde zpěvák zpíval do banánu, kterej si posléze strkal do zadku… Tohle vážně někdo poslouchá? Jak můžou bejt úspěšný? Podle Punkýše to ale byl fakt nářez a velká avantgarda. No já nevím, asi už ničemu nerozumím…Když se může stát úspěšným tohle, proč se to nedaří mě?

“Místo toho, aby moje kariéra šla ke hvězdám, tak furt jen padá na hubu,” svěřil jsem se Punkýšovi u třetího piva.

“Ale to je vlastně taky pohyb, ne?” začal se Punkýš smát, a tak jsem svěřování radši nechal.

Po tom třetím pivu jsme stejně museli jít, protože už jsem na další neměl. I takhle nám hospodská odpustila dvacku. Ach jo, už aby ze mě byl ten úspěšnej muzikant a já peníze nemusel řešit. 

Text: Neúspěšný hudebník

Témata: Deník neúspěšného hudebníka

zavřít