LIVE: Tate McRae v Praze tančila a svěřovala se, jak byla zamilovaná do kámoše svého bráchy

Vydáno 13.05.2022 | autor: Barbora Turková

Kritici jí predikují velkou budoucnost a po čtvrtečním koncertu s nimi nelze nesouhlasit. Zpěvačka a tanečnice Tate McRae předvedla v nabitém klubu Roxy skvělou popovou show, během které zazněly její největší hity She´s All I Wanna Be nebo You Broke Me First. Jako předskokanku si přivezla zpěvačku Dylan.

LIVE: Tate McRae v Praze tančila a svěřovala se, jak byla zamilovaná do kámoše svého bráchy LIVE: Tate McRae v Praze tančila a svěřovala se, jak byla zamilovaná do kámoše svého bráchy

Tate McRae
Praha, Roxy
12. 5. 2022

Na první pohled se nabízí srovnání Tate McRae s Olivií Rodrigo. Obě jsou mladé, vzhledově celkem podobné, obě zpívají o zklamáních v lásce i o tom, jak náročné je být náctiletou a obě před sebou mají skvělou budoucnost. Samozřejmě jen za předpokladu, že si udrží minimálně stejnou kvalitum jakou předvádějí nyní a nezblázní se z raketové slávy a ohromného úspěchu.

Sympatická Tate McRae uhranula Roxy, večer otevřela předskokanka Dylan

Ale zatímco Olivia Rodrigo vyprodává velké světové haly, Tate McRae si zatím vybírá menší prostory. V Praze zavítala do klubu Roxy a vzhledem k tomu, že jí je teprve osmnáct let, se v podobné věkové kategorii nacházelo také publikum. Ostatně, sama zpěvačka zpívá o tématech, které holky v mladém věku řeší. Kanaďanka se například svěřila, že jedna z písniček je o tom, jak byla zamilovaná do kamaráda svého bratra.

Na pódium interpretka dorazila minutu po deváté, tedy jen několik minut poté, co stage opustila její předskokanka Dylan. Doprovázely jí dvě tanečnice a její kapela, přičemž bubeník si občas odskočil ke klávesám. Tate v sobě nezapře velmi dobrou tanečnici, a právě taneční čísla vyvolávala u diváků možná ty největší ohlasy. V tu chvíli se její vystoupení stávalo zajímavější a energičtějším. Do příště by se měla zamyslet nad tím, zda taneční talent nezužitkovat víc.

V době, kdy se zpěvačka na pódiu ocitla sama a zpívala pomalejší písně, se koncert trochu táhl. Tate se mezi písněmi snažila komunikovat s publikem, vyprávěla jim, o čem jsou jednotlivé písně a roztomile se chichotala, když někdo zakřičel „I Love You, Tate“. Zda to bylo nahrané či upřímné, je ale otázka.

Vzhledem k tomu, že na kontě má jen jedno EP a pár singlů, bylo jasné, že do svého setlistu zapojí alespoň jeden cover. Konkrétně zvolila Breakeven. Na konec si interpretka nechala své největší hity, She´s All I Wanna Be a You Broke Me First, který se postaral o mírně rozpačitý konec. Kdyby se v klubu nerozsvítilo, fanoušci by čekali, zda nebude koncert ještě pokračovat.

Text: Barbora Turková, foto: Rusty Shepherd
Témata: Tate McRae, Dylan, Roxy, koncert

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít