Ceny Billboardu sbírali The Weeknd a Adele, Madonna poctila Prince, Britney Spears zpívala na playback

Vydáno 23.05.2016 | autor: Josef Martínek

Billboard Music Awards pro letošek znají své majitele. Nejvíc si jich odnesl The Weeknd, oceněný hned osmkrát. To Adele získala sošek "jen" pět, zato je mezi nimi i ta nejdůležitější za Umělce roku. Slavnostní ceremoniál v Las Vegas vzbudil emoce i několika hudebními čísly. 

Ceny Billboardu sbírali The Weeknd a Adele, Madonna poctila Prince, Britney Spears zpívala na playback Britney Spears naživo nezazpívala

Adele získala vedle hlavní trofeje také sošku za nejlepší album (25) nebo nejprodávanější song (Hello). The Weeknd uspěl hned v osmi kategoriích, nejlepším mužským umělcem se však stal jeho kanadský kolega a konkurent Justin Bieber. Nováčkem roku byl vyhlášen Fetty Wap. Ceny sbírali také Rihanna, One Direction, Taylor Swift, Wiz Khalifa a další.

Vyhrocené Billboard Music Awards: Kesha nesmí vystoupit, proti Madonně protestují fanoušci Prince

O pozdvižení se úvodním číslem postarala Britney Spears, jejíž osmiminutové medley souviselo s cenou Millenium Awards, kterou jí organizátoři jako teprve třetí hudebnici v historii udělili (po Beyoncé a Whitney Houston). Jenže i když bylo avizováno, že vystoupí živě, fanoušky při svém provokativním čísle zklamala playbackem. Vypomohl si jím poté i Justin Bieber

vložte odkaz, text nemažte

Poctu Princeovi složila Madonna, která zazpívala Nothing Compares 2 U, hit, který v dubnu zesnulý hudebník složil pro Sinead O'Connor. Poté se k ní připojil Stevie Wonder, aby společně zapěli Purple Rain. Emotivní vystoupení předvedly i Celine Dion a houslistka Lindsey Stirling s coverem The Show Must Go On od Queen, který Celine nazpívala jako první po smrti svého manžela. I přes původní zákaz nakonec vystoupila i Kesha s poctou Bobu Dylanovi. Nechyběla ani čísla Pink, Rihanny nebo Demi Lovato. 

Kompletní přehled vítězů najdete na webu Billboardu

 

zavřít