Členové Nirvany, Soundgarden a Pearl Jam založili novou kapelu 3rd Secret

Vydáno 14.04.2022 | autor: redakce

Krist Novoselic z Nirvany, Kim Thayil ze Soundgarden a jeho kolega z kapely Matt Cameron, který aktuálně hraje s Pearl Jam, mají novou skupinu. Přibrali k sobě kytaristu Bubba Dupreeho a zpěvačky Jennifer Johnson s Jilian Ray a založili 3rd Secret. A tajemstvím je zahalen nejen název. Přestože už stihli vydat album, nikdo toho o sestavě vlastně moc neví.

Členové Nirvany, Soundgarden a Pearl Jam založili novou kapelu 3rd Secret Členové Nirvany, Soundgarden a Pearl Jam založili novou kapelu 3rd Secret

Jak se dali 3rd Secret dohromady? V čí hlavě se nápad zrodil a jak je možné, že se takovým jménům, jakými Krist Novoselic, Kim Thayil a Matt Cameron jsou, podařilo informaci o založení nového bandu utajit? Podobné otázky si aktuálně kladou jejich fanoušci po celém světě. Zda se však někdy dočkají odpovědí, je ve hvězdách. Trojice slavných muzikantů je totiž tajemná jako hrad v Karpatech.

ANKETA | Fenomén grunge: Nirvana, Pearl Jam či Alice In Chains ovlivnili i českou scénu

Deska superskupiny 3rd Secret zatím vyšla jenom digitálně a obsahuje celkem třináct písní, mezi nimiž je i titulní singl I Choose Me. Opírá se o grunge a alternativní rock, ve skladbách se však objevují také prvky indie-rocku a hard-rocku.

Pro Thayila a Camerona jde o první vydanou společnou muziku od doby, kdy zemřel zpěvák Soundgarden Chris Cornell. Na albu formace spolupracovala s Jackem Endinem, Natem Yaccinem a Ericem Friendem.

redakce, foto: Mike Hipple
Témata: 3rd Secret, Nirvana, Soundgarden, Pearl Jam, Krist Novoselic, Kim Thayil, Matt Cameron

zavřít