Nominacím jubilejního Žebříku vévodí Marek Ztracený, Ewa Farna a Lenny, následují Marpo, Mig 21, Michal Prokop i David Stypka

Vydáno 01.02.2022 | autor: iREPORT

V nominacích 30. ročníku Hudebních cen Žebřík figurují nejčastěji - a to třikrát - Marek Ztracený, Ewa Farna a Lenny. Ve dvou kategoriích se objevují jména David Stypka, Marpo, Mig 21 a Michal Prokop. Rozhodli o tom hudební fanoušci během lednového hlasování na webu Anketazebrik.cz.

Nominacím jubilejního Žebříku vévodí Marek Ztracený, Ewa Farna a Lenny, následují Marpo, Mig 21, Michal Prokop i David Stypka Nominacím jubilejního Žebříku vévodí Marek Ztracený, Ewa Farna a Lenny, následují Marpo, Mig 21, Michal Prokop i David Stypka

Svá želízka v ohni mají také Lucie, Monkey Business, Tata Bojs, Wohnout, Xavier Baumaxa, UDG, Jordan Haj & Emma Smetana, Mirai, Midi Lidi, Dan Bárta, Tomáš Klus, Aneta Langerová, Anna K, Kateřina Marie Tichá, Annabelle, Annet X, Bert & Friends, Pam Rabbit nebo We Are Domi.

O titul Akce roku si to rozdají Cirkus Kabát tour, Hudba na vinicích, Marek Ztracený - Tour de léto, Mňága a Žďorp – online koncerty a festival Rock For People Hope. V kategorii Film roku se utkají snímky Gump, Karel, Marťánské lodě, Prvok, Šampon, Tečka, Karel a Zátopek.

Hlasujte pro své favority v únorovém kole Žebříku

„Navzdory tomu, že i loni byla hudební scéna a živá kultura do značné míry ochromena, odehrálo se nemálo povedených koncertů i festivalů a hlavně se zrodila řada výtečných nahrávek. Jsem rád, že si toho hudební fanoušci všimli, což se promítlo i do těchto nominací," komentuje výsledky hlasování ředitel cen Žebřík Jarda Hudec.

O konečných výsledcích se rozhoduje od 1. do 28. února na stránkách www.anketazebrik.cz. Hlasuje se i v zahraniční části ankety.

Finálový večer Žebříku se uskuteční 1. dubna od 19 hodin v areálu DEPO2015 v Plzni za účasti všech nominovaných. Tři nejlepší v každé z devíti kategorií získají originální sošky z dílny sochaře Václava Česáka a Kamenictví Václava Chlupsy. Vyhlášení cen bude součástí velkolepé oslavy 30 let této ankety.

Moderátory šestihodinové show budou stejně jako loni herec Marek Taclík a zpěvačka Žofie Dařbujánová. Exkluzivní koncerty odehrají Pražský výběr, Mig 21 či Xavier Baumaxa. Následovat bude after party s hvězdami Žebříku pod taktovkou DJe Frikyho.

Hlavním organizátorem je hudební magazín iREPORT. Spoluorganizátory jsou město Plzeň a Plzeňský kraj. Partnery jsou Ochranný svaz autorský, Svaz autorů a interpretů, PMDP, Vodárna Plzeň, Plzeňská teplárenská, Kamenictví Chlupsa a Gambrinus. Záštitu nad akcí převzal Ministr kultury ČR Martin Baxa.

Mezi oceněnými minulého ročníku byli Tata Bojs, Lucie, Monkey Business, Anna K, Lenny, Kateřina Marie Tichá, Miro Žbirka, Skyline, Ewa Farna, Tomáš Klus, Škwor, David Koller, Marpo, Karin Ann, Deaf Heart, 7krát3, festival Praha Září, Monster Meeting, a filmy Meky, Šarlatán a Havel. Laureátem loňského Žebříku se stal Michal Prokop.

Více na www.anketazebrik.cz
Facebook Anketa Žebřík
Událost Žebřík na Facebooku

Předprodej vstupenek za 590 Kč a VIP passů (s bezplatnou konzumací a dalšími benefity) v ceně 990 Kč probíhá na www.anketazebrik.cz/vstupenky

 TZ, foto: Jaroslav Noska, Tereza Slowiková, Martin Hanáček, Veronika Zimová
Témata: Žebřík, Plzeň, hudební ceny, DEPO2015

zavřít