Žebřík posouvá vyhlášení cen na září a oznamuje výsledky zahraniční části ankety

Vydáno 16.04.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Vzhledem ke stále nejisté budoucnosti stran pořádání kulturních akcí byli organizátoři Hudebních cen Žebřík nuceni přeložit jejich slavnostní vyhlášení z květnového termínu na září. Během finálového večera budou oceněni vítězové letošního i loňského ročníku ankety.

Žebřík posouvá vyhlášení cen na září a oznamuje výsledky zahraniční části ankety Žebřík posouvá vyhlášení cen na září a oznamuje výsledky zahraniční části ankety

Nový termín slavnostního udílení Hudebních cen Žebřík byl stanoven na pátek 3. září 2021, místem konání zůstává DEPO2015 v Plzni. Tento termín umožňuje pořadatelům pojmout akci jako velký open air v areálu místa konání.

„Věříme, že po letních prázdninách už konečně bude situace nakloněna i pořádání kulturních akcí tohoto charakteru a rozsahu, a vyhlášení Žebříku bude moci proběhnout tradiční a plnohodnotnou formou. Na akci hodláme uvést vítěze dvou posledních ročníků ankety, a to v té nejreprezentativnější podobě, samozřejmě i za účasti hudebních fanoušků," dodává ředitel Hudebních cen Žebřík Jarda Hudec.

Historie Žebříku: TOP 7 nejúspěšnějších zpěváků za čtvrt století ankety

Největšími aspiranty na ocenění jsou Anna K, Lenny, David Koller, Marek Ztracený, Miro Žbirka, Lucie, Monkey Business a Tata Bojs, nominace získali také Marpo, David Koller, Marek Ztracený, Mňága a Žďorp, Poetika, Skyline, Michal Hrůza, Fast Food Orchestra, Klára Vytisková spolu s Lake Malawi, Škwor, Mandrage, Like-it, Kateřina Marie Tichá, Dan Bárta, Tomáš Klus, Aneta Langerová, Barbora Poláková, Ewa Farna, 7krát3, Adolfeen, Deaf Heart, Karin Ann a Nelly.

Pro vítěze jsou již připraveny originální sošky, opětovně z dílny renomovaného sochaře Václava Česáka. Moderátory slavnostního večera budou Marek Taclík a Žofie Dařbujánová.

Koncertně vystoupí již dříve avizovaní Michal Prokop, Miro Žbirka, Anna K, John Wolfhooker, Marpo & TroubleGang a další.

Hudební fanoušci hlasovali během ledna a února také v zahraniční části ankety. V té dominovali hardrockoví velikáni Ozzy Osbourne, AC/DC nebo Pearl Jam, uspěl však i Harry Styles či zpěvačka LP. Podívejte se na kompletní výsledky.

Organizátorem projektu je magazín iREPORT. Díky spolupráci se serverem Samosebou.cz se Žebřík opět zapojí do třídění odpadu. Partnery jsou Generali Česká pojišťovna, Ochranný svaz autorský, Svaz autorů a interpretů, PMDP, Vodárna Plzeň, Plzeňská teplárenská, ZKS Marius Pedersen, Kamenictví Chlupsa.

Žebřík poznal vítěze. V Plzni si ceny vyzvedli Tomáš Klus, Marek Ztracený, Marpo i Monkey Business

Spoluorganizátorem je město Plzeň a Plzeňský kraj. Záštitu nad akcí převzal primátor Plzně Martin Baxa.

Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Předprodej za 490 Kč a VIP passů v ceně 990 Kč probíhá na www.anketazebrik.cz/vstupenky

Obsáhlou historii ankety, archivní videa, fotky, výsledky všech ročníků či tipy hudebních publicistů nabízí web www.anketazebrik.cz.

Facebook Anketa Žebřík
Událost Žebřík na Facebooku

TZ, foto: Petr Tibi, Tomáš Vlach, Jakub Urbanec, Radka Chlupsová, Radim Hromádko, Čestmír Jíra
Témata: Žebřík, Hudební ceny Žebřík, hudební anketa, Plzeň

zavřít