Senioři pózovali na přebalech alb Madonny, Blink-182, Michaela Jacksona a dalších

Vydáno 14.07.2020 | autor: Ondřej Horák

Kvůli pandemii nového koronaviru se mnoho seniorů muselo na dlouho obejít bez vycházek i svých blízkých. Zaměstnanci londýnského pečovatelského domu se jim rozhodli karanténu zkrátit kreativitou, výsledkem jsou úžasné alternativní verze obalů slavných alb.

Senioři pózovali na přebalech alb Madonny, Blink-182, Michaela Jacksona a dalších Foto: Twitter Robert Speker

Několik obyvatel pečovatelského domu Sydmar Lodge ve čtvrti Edgware na severu Londýna se nalíčilo a převléklo za hvězdy z ikonických obalů populární hudby. Vznikly tak překvapivě věrné a zábavné alternativní verze slavných grafik.

Taylor Swift má další rekord, překonala i Adele. Její nový klip za jediný den vidělo přes 30 milionů lidí

Když Adele vydala v roce 2011 druhé album 21, názvem odkazovala na svůj věk. Podobnou grafiku nyní vytvořila seniorka Vera, číslovku 21 ale musela vyměnit za 93.

Podobně zaměstnanci pečovatelského domova spolu s klienty glosovali album 1989, jehož název upomíná na rok narození Taylor Swift. Na nové verzi obalu tak místo T. S. 1989 stojí R. C. 1922.

Nových úprav se dočkala také alba od Blink-182, Davida Bowieho, Bruce Springsteena, Elvise Presleyho, The Clash a mnoha dalších.

Foto: Twitter Robert Speker

„Jelikož tato výjimečná situace stále trvá a může se protáhnout i na několik dalších měsíců, potřeba udržet seniory šťastné a aktivní je nyní důležitější než kdy jindy,“ komentoval projekt Robert Speker, zaměstnanec pečovatelského domova, který akci zorganizoval a fotky umístil na Twitter.

Speker zároveň založil veřejnou sbírku na make-up, rekvizity a další propriety potřebné k focení, je tedy pravděpodobné, že se dočkáme dalších seniorských verzí známých grafik.

red
Témata: Blink-182, David Bowie, Taylor Swift, Adele, Bruce Springsteen, Elvis Presley, The Clash

zavřít