Trendy na YouTube: Šílená reality show, Drake i popové divy ovládli květnový žebříček!

Vydáno 13.06.2016 | autor: Hedvika Pajerová

Čím žila YouTube komunita v květnu 2016? Kdo byl nově nejvyhledávanějším hudebníkem? Nebo se uživatelé zajímali spíše o filmy než o muziku? Sestavili jsme pro vás žebříček celosvětově nejtrendovějších vyhledávacích dotazů v kategorii Umění a zábava.

Trendy na YouTube: Šílená reality show, Drake i popové divy ovládli květnový žebříček! K nejvyhledávanějším hvězdám na YouTube patřila v květnu i Sia

1.) Drake - One Dance

První, druhou a čtvrtou příčku květnového žebříčku obsadil kanadský rapper a zpěvák Drake se svým singlem One Dance. Spolu jsou pod ním podepsáni i Wizkd a Kyla. Singl sice na oficiálním Drakeově YouTube kanálu chybí, to ale nezabraňuje fanouškům, aby ho vyhledávali. Tento umělec se v žebříku nejvyhledávanějších výrazů neobjevuje poprvé - v minulosti bodoval například díky hostování na singlu Work od Rihanny.

Trendy na YouTube: V dubnu uspěla nahá Rihanna se zbraní, všechny ale převálcoval albánský uprchlík

2.) Running Man

Dalším zástupcem pro Evropany nepochopitelných asijských reality shows je severokorejský Running Man. Toho vysílá stanice SBS od roku 2010, což z něj činí jednoho z nejdéle vysílaných programů současnosti. V posledních měsících ale oslovuje čím dál více fanoušků mimo Koreu, kteří jednotlivým dílům přidávají anglické, španělské nebo francouzské titulky a pomáhají tak sbírat další fanoušky po celém světě.

3.) Enrique Iglesias

Nový videoklip ke skladbě Duele el Corazon vyšel v polovině května, ale už stihl nasbírat přes 55 milionů zhlédnutí. Španělský lamač dívčích srdcí na scéně populární hudby boduje už více než dvacet let a zdá se, že mu v dalším postupu vzhůru nebrání ani fakt, že loni oslavil už čtyřicáté narozeniny. K úspěchu mu tentokrát stačí jen vyprahlá poušť, krásná žena, vrtulník, kůň, kulisy velkoměsta a samozřejmě hostující rapper, Portoričan Wisin.

vložte odkaz, text nemažte

4.) Ariana Grande

Umělecký pseudonym, pod kterým vystupuje zpěvačka Boca Raton, je už několik let známý fanouškům pop music i mimo její rodnou Floridu. Mladá, teprve dvaadvacetiletá americká hvězda momentálně slaví úspěch s videoklipem k singlu Into You. Ten byl zveřejněn 23. května, ale už má na svém kontě více než 30 milionů zhlédnutí.

RECENZE: Ariana Grande je školačkou se slůvkem "sexy" na rtech

5.) Beyoncé

Lemonade je název šestého alba americké zpěvačky Beyoncé, která již dávno vystoupila ze stínu své dívčí skupiny Destiny's Child a místo na hudební scéně si vydobyla díky své sólové tvorbě. Lemonade na svůj první videoklip stále čeká, ale lyrics videi s vydanými singly Formation a Sorry se YouTube plní snad stejně rychle jako záznamy z probíhajícího turné.

6.) Cheap Thrills

Sia se svým originálním lyric videem ke skladbě Cheap Thrills už jednou v žebříčku celosvětově nejtrendovějších výrazů bodovala. Nyní obsadila osmou pozici a společně se Seanem Paulem se tak těší stále rostoucí oblibě. Klip zveřejněný v polovině února letošního roku už má přes 230 milionů zhlédnutí.

RECENZE: Sia se přestala bát. Na This Is Acting je dobrou herečkou

7.) Chris Brown

Tento americký zpěvák je pravděpodobně nejznámějším bývalým přítelem kolegyně z branže Rihanny, která ho pomocí bulvárních médií označila před celým světem za násilníka. Díky tomu byl Chris Brown odsouzen na šest měsíců prospěšných prací, jeho kariéře to ale neuškodilo, dokonce by se mohlo zdát, že je tomu naopak. V současné době pracuje na novém albu Heartbreak Of A Full Moon, první singl Grass Ain't Green vydal 5. května, a nyní dosahuje hranice devíti milionů zhlédnutí.

8.) Selena Gomez

Americká herečka, zpěvačka a režisérka je jednou z hvězd filmu The Fundamentals of Caring, který bude mít na platformě Netflix premiéru 24. června. Gomez se ale v květnu dařilo i v dalších oblastech její tvůrčí činnosti - po YouTube koluje například záznam z jejího koncertu v Montrealu, kdy jí fanoušci připravili netradiční překvapení.

zavřít