Na co se těšit v červenci: Na festivalech zazáří The Prodigy nebo Guano Apes, do Prahy přijedou Rolling Stones

Vydáno 29.06.2018 | autor: Andrea Černá

Červencové dny v Česku odpálí sólové koncerty hvězdných Pearl Jam nebo Rolling Stones. V plném proudu jsou festivaly. Na Rock for People se vrátí The Prodigy a The Kooks, Colours of Ostrava přivítají N.E.R.D. s Pharellem Williamsem a Guano Apes si zahrají v Liberci na Benátská! s Impulsem. To ale není zdaleka vše.

Na co se těšit v červenci: Na festivalech zazáří The Prodigy nebo Guano Apes, do Prahy přijedou Rolling Stones Na co se těšit v červenci: Na festivalech zazáří The Prodigy nebo Guano Apes, do Prahy přijedou Rolling Stones


Pearl Jam
O2 arena, Praha
1. 7.

Jedna z nejoblíbenějších grungeových kapel devadesátých let se do Prahy vrací po šesti letech. Za svou kariéru prodali Pearl Jam více než 85 milionů alb. První červencovou neděli vystoupí v zaplněné O2 areně.

TOP 5 nejlepších alb Pearl Jam

Rolling Stones
Letiště Letňany, Praha
4. 7.

Když legendy Rolling Stones v čele s frontmanem Mickem Jaggerem ohlásily další termíny svého turné, čeští fanoušci mohli zajásat. Kapela odehraje 4. července koncert na letišti v Letňanech. Kromě hitů jako Satisfaction a Paint in Black je jistotou velkolepá produkce a moderní scéna.

RETRO: Co předcházelo koncertu Rolling Stones v roce 1995? Davy se valily na Strahov, předskakovala Lucie

Rock for People
Hradec Králové
4. –6. 7.

Letiště v Hradci Králové ožije od středy 4. července. Festival slaví jubilejních 25 let a na oslavy dorazí i mnoho kapel známých už z předchozích ročníků: The Prodigy, The Kooks, Enter Shikari nebo Beatsteaks. Legendárním se stal především koncert The Kooks na Rock for People 2012 přerušený bouřkou. Od té doby vydali Britové další desku a best of album, takže svůj nedohraný set mohou po letech dokončit.

TOP 6 hvězd Rock for People: The Prodigy, "Sugar Man" Rodriguez i Enter Shikari

Masters of Rock
Vizovice
12. –15. 7.

Jedním ze zahraničních taháků letošních Masters of Rock je set Genea Simmonse, zakladatele Kiss. Baskytarista se svým bandem vystoupí v neděli 15. července. V dalších dnech festivalu ve Vizovicích zahrají vzkříšení Helloween, Dirkschneider nebo Powerwolf. Doporučujeme neminout také německé Van Canto, kteří všechny nástroje vyjma bicích napodobují vlastními hlasy.

Létofest
od 13. 7. napříč republikou

Putovní Létofest započne svůj program na dostihovém závodišti v Pardubicích. Line-up je zaměřený na českou scénu, vystoupí Anna K, Michal Hrůza, Chinaski, David Koller, Kabát a jiní. Během letních měsíců zavítá Létofest do dalších sedmi českých a moravských měst.

TOP 7 videoklipů týdne: Anna K. připomíná důležitost objetí, Mandrage překvapují osobní zpovědí

Mighty Sounds
Tábor
13. – 15. 7.

Mighty Sounds jako vždy přinese mix ska, reggae, punku, hardcore a rock’n’rollu. Na letiště Čápův dvůr dorazí Dub FX, Anti-Flag, The Rumjacks nebo miláčci českého publika švédští Royal Republic. Z českých interpretů v Táboře zahrají Pipes and Pints nebo Fast Food Orchestra.

LIVE: Royal Republic dostáli svému jménu a předvedli královskou show

Hrady CZ
od 13. 7. napříč republikou

Série osmi zastávek na hradech a zámcích bude zahájena v půli července na Točníku. Historické památky letos objede například cenami ověnčená Lenny. Z více než dvou desítek výhradně tuzemských interpretů vystoupí také Tomáš Klus, Vypsaná fiXa, Jelen nebo Marpo se svým TroubleGangem.

Lenny interview: Nemám ráda, když mě někdo nebo něco brzdí

Colours of Ostrava
Ostrava
18. –21. 7.

Areál v Dolní oblasti Vítkovic už nepřináší jen hvězdy world music jako v předchozích letech, line-upu proto vévodí formace N.E.R.D. v čele se zpěvákem Pharellem Williamsem, hitparádová Jessie J a norský DJ Kygo. Naším tipem jsou ale také zuřiví punkeři Slaves a sympaťák s naléhavým hlasem George Ezra.

Černí koně českých festivalů pro rok 2018: Tommy Cash na Aerodromu nebo Ho99o9 na Rock for People

Alison Wonderland
Roxy, Praha
26. 7.

Australská DJka, producentka a zpěvačka Alison Wonderland si loni zahrála na Tomorrowlandu, českému publiku se nyní poprvé představí v Roxy ve čtvrtek 26. července. Jako předkapela vystoupí NobodyListen aka mladý český DJ z Prahy Jakub Strach.

George FitzGerald představí v září v Roxy nové album. Hostuje na něm i Bonobo

Štěrkovna Open Music
Hlučín
26. –28. 7.

Hlučínská Štěrkovna láká hlavně na Jarka Nohavicu, díky kterému už jsou vyprodány celofestivalové vstupenky. Stále se ale dají pořídit lístky denní. Za pozornost stojí i speciální koncert Tomáše Kluse s Janáčkovou filharmonií. Během třídenního festivalu u vody zahraje také David Stypka, Thom Artway, Paulie Garand nebo Emma Smetana.

Nové desky: Jarek Nohavica vzdává hold Porubě, Taylor Swift zpívá o reputaci

 

Benátská! s Impulsem
Liberec
26. –29. 7.

Jaromír Nohavica zahraje také v Liberci na festivalu Benátská! s Impulsem. Kromě něj vystoupí Olympic a Divokej Bill, ale především zahraniční stálice rockového nebe - velšská zpěvačka Bonnie Tyler a němečtí Guano Apes, kteří slaví 20 let od založení kapely.

Hvězdy letních festivalů: V Česku se představí Lana Del Rey, The Prodigy, Chemical Brothers i Guano Apes

Robert Plant & Sensational Space Shifters
31. 7.
Tipsport aréna, Pardubice

Nezaměnitelný hlas Led Zeppelin Robert Plant přesně uprostřed léta 31. července vystoupí před českým publikem v doprovodu Sensational Space Shifters v pardubické Tipsport Aréně. Společně s fanoušky oslaví padesáté výročí existence legendárních Led Zeppelin.

Témata: Rock for People, The Prodigy, The Kooks, Enter Shikari, Masters of Rock, Jaromír Nohavica, Štěrkovna Open Music, Guano Apes, Benátská! s Impulsem, Colours of Ostrava, George Ezra, Mighty Sounds, České Hrady, Létofest, Robert Plant

zavřít